Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Boerenbrood met gegrilde groenten en kip
Deze warme sandwich met gegrilde groente en kip is een heerlijke lunchvariatie!

Voor 2 personen

Ingredienten:

  • 4 plakken brood boerenvolkoren desem
  • 4 kippendijen in kleine blokjes
  • 1 knoflookteen fijn gehakt
  • ½ rode ui gesnipperd
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ courgette in plakjes
  • ½ rode paprika in 4en gesneden (zonder zaadlijsten)
  • 8 stuks zongedroogde tomaatjes (uit een potje)
  • 1 handje rucola
  • 200 gr kwark
  • 2 limoenen
  • zout en peper
  • olijfolie 

Bereiding

Gril de groente in een voorverwarmde grillpan. Smeer de plakjes groente goed in met olie en bak deze in de droge hete grillpan, hiermee creëer je mooie strepen. Haal de groenten uit de pan en leg ze op een bord, bestrooi met zout en peper en besprenkel met wat sap van 1 limoen.

Meng de rode ui, knoflook, paprikapoeder en kerriepoeder met de olie door de kip blokjes en bak deze daarna gaar in een koekenpan. Breng op smaak met zout en peper. Laat de kip een beetje laten afkoelen na het bakken.

Meng de kwark met het sap van de andere limoen en voeg ook de schilrasp toe. Meng alles en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de gegrilde groenten iets fijner mochten de plakken te groot zijn en meng het door de kippendijen blokjes. Pak 2 sneetjes boerenbrood en besmeer met het kwarkmengsel, wat rucola, de kip en groente en garneer met zongedroogde tomaatjes. Snijd de boterhammen schuin door de helft.

Tip: Je kunt het brood ook toasten voordat je ze belegd.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.