Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Broccolisoep met zeekraal en pittige cashewnoten
London maakt vandaag een heerlijk romig soepje en gebruikt géén zout.

 Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 roseval aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 knoflooktenen, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 grote broccoli, in roosjes gesneden
  • 100 ml kokosroom
  • 120 gr zeekraal
  • 1 bosje bieslook
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 rode peper, fijngehakt  

Bereidingswijze:

Zet een soeppan op middelhoog vuur. Verhit de olijfolie en fruit het sjalotje aan. Voeg de aardappel toe en laat met deksel op de pan in 4 minuten zacht worden. Haal de deksel van de pan en voeg de knoflook toe, bak deze kort mee. Blus af met de groentebouillon. Breng de bouillon aan de kook en doe de broccoli in de pan. Kook dit voor een minuutje of 10.   Rooster intussen de cashewnoten in een hete koekenpan en breng op smaak met de rode peper. Hak de cashewnoten fijn en houd even apart.  

Pureer de soep glad met een staafmixer of blender. Breng op smaak met de fijngehakte rode peper. Voeg de kokosroom toe en roer goed door.  

Garneer de soep met zeekraal.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.