Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Burrito's

Ingredienten:

  • 6 tortilla wraps
  • 1 rode ui
  • 300 gr half-om-half gehakt
  • 70 gr tomatenpuree (een blikje)
  • 2 el kruiden
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 avocado
  • 150 gr maïs
  • 150 gr kidneybonen
  • 250 gr cherrytomaten
  • 200 gr crème fraîche
  • 200 gr geraspte kaas
  • Eventueel een paar takjes koriander
  • Peper en zout 
  •  tacokruiden of zelfgemaakte kruidenmix

Zelfgemaakte kruidenmix:

  • 1 1/2 tl paprikapoeder
  • 3 tl komijnpoeder
  • 1 tl cayennepeper 
  • 1 1/2 tl oregano
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje rode chilivlokken 
  • snufje uienpoeder
  • 1 tl zout 
  • 1 tl peper 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen, de cherrytomaten in kwarten en de paprika in blokjes. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Doe de ui in de pan en bak tot het glazig wordt. Voeg de driekwart van de tomatenpuree toe en bak het mee om te ontzuren. Doe het gehakt en de kruiden in de pan en bak tot het gehakt rul is.         

Doe de paprika, de tomaat, de mais, de kidneybonen bij het gehakt in de pan en bak het een paar minuten mee.       

Smeer de wraps in met  crème fraîche. Schep op elke wrap een paar eetlepels van het gehaktmengel.

Rol de wraps op en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk de wrap met een beetje tomatenpuree en bestrooi met gerapte kaas.   

Zet de ovenschaal in de oven en bak de wraps in 20 minuten gaar. De wraps zijn klaar als de kaas bruin begint te worden. Maak de Mexicaanse wraps de oven af met fijngehakte koriander en extra rode ui. 

Snijd een uitje fijn en hak wat koriander. Lepel de avocado's uit en hak in kleine stukjes en meng de ui en koriander erdoorheen.  Knijp de limoen boven de guacemole uit. Serveer naast de wraps. 

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.