Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Chocolade fudge met kruidnoten
Een heerlijke fudge met kokosmelk en dadels!

Ingrediënten:

  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk
  • 300 gr pure chocolade
  • snufje zeezout
  • 3 dadels, in kleine stukjes gesneden  
  • Kruidnoten

Bereidingswijze:

Zet een grote pan water op het vuur en breng aan de kook, zet er een schaal bovenop en zorg dat het water de schaal niet raakt. Smelt de chocolade en voeg dan de gecondenseerde kokosmelk en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer goed door met een spatel, heel rustig! Als het een dik mengsel is geworden, is het klaar.  Roer de kruidnoten door het mengsel.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Gebruik hierbij een schaal met de afmeting van 26 x 17 cm en giet het chocolademengsel erin. Laat het 30 minuten buiten de koelkast staan zodat het kan afkoelen en plaats het daarna voor minimaal 60 minuten in de koelkast. De fudge kan dan hard worden.

Als de fudge hard is kan het bakpapier eraf. Snijd de plak met een groot glad mes in kleine vierkantjes. Bewaar de fudge in een afgesloten bakje in de koelkast.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.