Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Crispy rijstkoekjes met pulled chicken
Krokante rijstkoekjes met een Indische twist.

  Ingrediënten:

  • 1 pak witte rijst 
  • 2 kipfilets 
  • 1 bos lente ui 
  • 1 bosje koriander
  • 1 zak verse spinazie 
  • 2 tenen knoflook 
  • 1 citroen gras stengel 
  • 2 cm gember 
  • 2 eieren 
  • 1 el vissaus
  • 1 el soja saus 
  • 1 rode peper 
  • 2 el rijstazijn 
  • Zonnebloemolie 
  • Zout en peper   

Bereidingswijze:

Kook de rijst zoals de verpakking en laat goed afkoelen. Dit kan ook al een dag van te voren zijn gemaakt.

Zet een pannetje met koud water op het vuur en voeg daar de kip, gember, citroengras, peper en zout aan toe. Breng aan de kook en kook 5 min door zet daarna het vuur uit en pocheer de kip verder gaar. 

Snipper en fruit de knoflook in wat olie en voeg de spinazie toe en bak kort aan. 

Haal de kip uit de pan en pluk hem in draadjes en doe in een kom. Voeg daar de sojasaus, vissaus, azijn en dunne rode peper ringetjes aan toe en meng goed door! 

Meng de rijst met de alleen de eiwitten van het ei en meng goed door.  Maak er koekjes van en bak de rijst koekjes in een pan met goed wat zonnebloem olie aan 2 kanten bruin en krokant. 

Leg op ieder koekje wat van de kip en spinazie en maak af met lente ui ringen en verse koriander.   

Eet smakelijk!   

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.