Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Crostini's en watermeloensap met passievrucht
Bij een barbecue hoort een fris drankje! London maakt watermeloensap met passievrucht bij zijn crostini's.

Ingrediënten watermeloensap met passievrucht   

  • 1 watermeloen
  • 5 limoenen, sap
  • 8 passievruchten, alleen het vruchtvlees
  • Ijsblokjes

 Ook nodig:

  • blender
  • grote kan

Bereidingswijze:

Schil de meloen en snijd het vruchtvlees in stukken. Pureer de meloen met het limoensap en de blender. Zeef het mengsel en vang daarbij het sap op. Druk de achtergebleven vezels van het vruchtvlees goed uit.

Vul de kan helemaal met ijs en schenk er het watermeloensap bij. Top af met de passievrucht en roer goed door. Laat ongeveer 5 minuten staan zodat het ijs zich enigszins vermengt met het sap.

Basis crostini

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood 
  • olijfolie 
  • zout en peper 
  • optioneel: een teentje knoflook

Bereidingswijze:

Snijd 1 stokbrood, mag bruin of wit zijn, in ca. 35 dunne plakjes. Mix 200 ml olijfolie met peper en zeezout en eventueel een geperst teentje knoflook. Leg de sneetjes op een bakplaat en bak ze 5-10 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Keer ze halverwege om. Laat afkoelen en bestrijk met de olie mengsel.

Gerookte kipfilet met pittige koolsalade


  • ingrediënten
  • 220 ml groentebouillon
  • 2 etl milde gele currypasta of korma 
  • 1 tl gember 
  • 1 mespuntje paprikapoeder 
  • 1 teen geperste knoflook 
  • zout en peper 
  • (chili)olie 
  • 1/2 chinese kool 
  • 100 g gerookte kipfilet 

 

Bereidingswijze:

Verwarm de groentebouillon met de milde gele currypasta of korma, de versgeraspte gember, een mespuntje paprikapoeder en een teen geperste knoflook.

Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper, zout en eventueel een scheutje chili-olie. Snijd ½ chinese kool in reepjes en blancheer die 2 min. in kokend water. Laat even uitlekken in een vergiet. Meng de nog warme kool met de kerrie en laat een half uurtje trekken. Snijd de plakjes van 1 pakje (à 100 g) gerookte kipfilet in stukjes en meng deze door de kool. Beleg de crostini met een royale lepel koolsalade. 

Knoflookricotta met pecannoten, bieslook en bloemenhoning

ingrediënten:

  • 1 teen knoflook
  • 250 g ricotta 
  • 1 tl bloemenhonding 
  • zoutflakes 
  • bieslook 
  • pecannoten

Bereidingswijze: 

Hak 1 teen knoflook fijn en meng dit met de ricotta, beleg  en verdeel  250 g ricotta over de crostini’s en 1 tl bloemenhoning verdeel je ook over de crostini’s.

Bestrooi met zoutflakes of fleur de sel enfijn gesneden bieslook en de pecannoten.

Courgettelinten met pecorino
Ingrediënten:

  • 1 courgette 
  • 1 limoen
  • 120 g crostini 

Bereidingswijze:

Snijd 1 middelgrote courgettes in de lengte in dunne slierten met een mandoline, met een dunschiller kan ook. Meng hier de rasp en het sap van 1 limoen doorheen, wat zeezout en zwarte peper. Dek de kom af met plasticfolie en laat 30 min. Staan, zorg dat je het vocht wat vrij komt van de courgette’s weg doet. Hak ¼ verse platte peterselie fijn en meng dit door de courgette linten. Verdeel de courgettelinten over de crostini’s. Schaaf er royaal pecorino (ca. 120 g) over en besprenkel met extra vergine olijfolie.

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.