Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Electric Echinacea-weerstandsshrub
Deze weerstandsshrub is gemaakt van gedroogde Echinaceawortel

De hele week kookt Lisette Kreischer, samen met Maartje Borst, uit haar kookboek The Plant Pharmacy, een spirituele apotheek in de vorm van een kookboek.

Ingrediënten:
schil van 1 biologische rode grapefruit 
500 g rietsuiker 
500 ml appelazijn 
5 el gedroogde Echinaceawortel 
1½ el szechuanpeperkorrels 
enkele schijfjes gember 
1 gedroogde hibiscusbloem  

Bereiding:
Doe de schil van de grapefruit samen met de suiker in een schone glazen pot of weckpot. Kneus de schil een beetje met de suiker door met een houten lepel zachtjes in de pot te stampen. Voeg de overige ingrediënten toe, draai het deksel op de pot en schud goed om de suiker op te lossen. Laat enkele dagen staan zodat de heilzame eigenschappen en smaken door de azijn kunnen worden opgenomen. Hoe langer je het mengsel laat staan, hoe intenser de smaak zal worden. Zodra je het klaar acht, giet je het mengsel door een zeef in een schone pot. Doe het in de zeef achtergebleven prutje bij het gft. Draai het deksel op de pot en bewaar de shrub in de koelkast.  

Enkele recepten met de shrub: 
Echinacea Hot Toddy tegen verkoudheid
Meng 1/8 deel shrub en 1/8 deel rum in een mok. Voeg 6/8 deel heet water toe. Drink voor het slapengaan maximaal 1 kop, om lekker in slaap te vallen.

Echinacea-mocktail
Giet een scheut van de shrub in een longdrinkglas. Voeg wat ijsblokjes toe en top af met bruiswater. 

G&T Booster
Neem 1/8 deel shrub en 1/8 deel gin en doe ze in een tumbler. Voeg vervolgens 6/8 deel tonic toe.

Het kookboek kun je hier bestellen.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.