Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
English pie met zuurkool-linzen curry
Caspar's recept voor rijkelijk gevulde English pies.

Ingrediënten: 

  • Pakje bladerdeeg
  • 300 gr Beluga linzen
  • 300 gr zuurkool
  • 1 teentje knoflook,  fijn gesneden
  • 250 ml kokosmelk
  • ½ verse kokosnoot, schil eraf en in kleine blokjes gesneden
  • ½ el verse Thaise gele curry pasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • Handje cashewnoten, ongezouten

Eventueel: 4 bakjes kiemgroenten als salade erbij

Nog nodig:

  • 4 kleine cocottes of ovenvaste schaaltjes

Bereidingswijze:

Fruit een uitje met de knoflook aan in een steelpan in wat olie. Zodra de ui glazig wordt de curry toevoegen en kort meebakken. Blus af met de kokosmelk en voeg de zuurkool toe. Roer even goed door en stoof zachtjes met de deksel op de pan in 20 min gaar.

Kook de linzen in ruim water met zout gaar en spoel koud. Meng de linzen met de gare zuurkool, de noten en de blokjes kokosnoot en breng op smaak.  Beboter en bebloem de cocottes, bekleed met het bladerdeeg en laat de randen ongeveer 1 cm over de rand van de cocottes hangen. Schep de zuurkool massa in de cocottes, smeer de rand van het deeg in met wat ei aangemaakt met een beetje water. Leg over de cocottes plakjes bladerdeeg als een dakje. Druk met een vork de deeg plakken goed op elkaar. Smeer de bovenkant weer in met eiwater en bestrooi naar wens met wat zaadjes.

Bak de pies in een voorverwarmde oven van 190 graden gaar en goudbruin. Stort ze of eet ze direct uit de cocottes. Als salade is een salade van verse kiemgroenten aangemaakt met wat augurkenvocht en olijfolie lekker.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.