Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Franse conservenquiche met sardientjes en groente
Lees snel met welk recept Casper dit heerlijke gerecht heeft klaargemaakt!

Ingrediënten:
400 g quichedeeg/deeg voor hartige taart
1 el roomboter voor invetten
1 el bloem voor quichevorm

Voor de vulling:
2 bouillonblokjes
2 prei, gewassen en in ringen
2 bosjes snijbiet, goed gewassen
1 blik sardientjes met citroen
1 blik sardientjes met pepertjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
1 tl piment d’esplette
4 eieren, losgeklopt
250 ml melk
150 ml room
100 g gruyère, geraspt
100 g spek, in plakjes

Salade:
½ kropsla, blaadjes eraf
75 g waterkers
2 gekookte eieren, in partjes
½ bosje radijsjes, in plakjes

Extra nodig: quichevorm

Bereiding:
Vet de quichevorm in met boter. Strooi daar de bloem in en beweeg de vorm zo dat overal een dun laagje bloem zit. Bekleed de vorm met het deeg. Prik er gaatjes in en laat 5 minuten rusten en koud worden in de koelkast. Zet een grote pan water op met twee bouillonblokjes. Blancheer hierin eerst de prei. Haal ze eruit. Doe hetzelfde met de raapstelen. Schep ze eruit en druk hiervan het vocht goed af. Check de sardientjes op graten en maak ze eventueel schoon. Meng ze met de prei, raapstelen, de ui, knoflook en de kerrie. Breng op smaak met wat peper en zout. Schep dit in de quichevorm. Meng de eieren, melk, room en de kaas en breng op smaak. Giet dit over het groente mengsel. Bak de quiche 1 uur en 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Leg de laatste 10 minuten de reepjes spek erop en bak mee. Meng de kropsla, waterkers, eieren en radijsjes. Besprenkel met olijfolie en balsamico en serveer bij de quiche.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.