Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gebakken Noordzeevisfilet met kappers en stamppot van zeekraal en waterkers

Voor 2 personen:

Ingrediënten:

Voor de vis:

  • 2 visfilets van 150-170 gr, zonder vel
  • 2 el bloem
  • 40 gr boter
  • 1 el kappertjes
  • Sap van ¼ citroen
  • 2 el olie om te bakken

Voor de stamppot:

  • 500 gr kruimige aardappels, geschild
  • 25 gr boter
  • 2 el melk
  • 125 gr zeekraal, grof gesneden
  • 1 bos waterkers, stronken verwijderd, blaadjes grof gesneden
  • 1 el grove mosterd
  • Peper uit de molen
  • Zout  

Bereidingswijze:

Haal de vis 30 minuten voor bereiding uit de koelkast en bestrooi beide zijdes met zout.  

Zet de pan met aardappelen op het vuur in ruim water met zout op en kook deze in 15-20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en houd deze in de pan. Voeg de boter en melk toe en stamp de aardappelen fijn. Voeg de zeekraal, waterkers en mosterd toe en meng goed. Breng nu op smaak met zout en peper. Let op: de zeekraal is al zout van zichzelf. Hou de stamppot warm door een deksel op de pan te leggen.  

Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de olie warm worden. Bestrooi beide zijdes van de visfilet met bloem en klop overtollig bloem eraf. Start met de eerste zijde te bakken en draai deze afhankelijk van de dikte na 2-3 minuten om. Zodra je de vis hebt omgedraaid voeg je de boter toe en laat je deze in de pan smelten. Schep nu continue de gesmolten boter over de filet met een lepel. Haal de filet na 2-3 minuten uit de pan. Voeg de kappertjes en citroensap toe aan de botersaus en breng op smaak met zout en peper.  

Serveer de vis met de botersaus erover en de stamppot ernaast.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.