Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gemarineerde kip met zoete aardappelpuree en marshmallows
Dit thanksgiving gerecht is écht om van te smullen. De zoet-zout combinatie komt hier helemaal tot zijn recht!

Ingrediënten:

Gemarineerde kip:

  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml ketjap manis
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 5 bolletjes stemgember
  • 500 gr kippenvleugeltjes
  • Olijfolie
  • ½ el maïzena
  • Zwarte Peper

Zoete aardappelpuree met marshmallows:

  • 1 kg zoete aardappels
  • Scheutje melk
  • 50 gr boter
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • Zout
  • Marshmallows  

Bereidingswijze:

Kip:

Pers de knoflookteentjes boven een grote kom uit en voeg de ketjap, honing, gembersiroop, sojasaus en sesamolie toe. Snijd de bolletjes stemgember in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de marinade. Leg de kippenvleugels in de marinade, schep het geheel goed om en zet de kom in de koelkast voor minimaal een uur om te marineren. Haal na een uur de kom uit de koelkast.

Zet een grote braadpan op middelhoog vuur en schenk er een scheutje olijfolie in. Voeg als de pan heet is de kippenvleugels toe zonder de marinade (bewaar de marinade wel!). Bak de kippenvleugeltjes in ongeveer 5 minuutjes aan. Zet daarna het vuur laag en voeg de marinade toe. Bak het geheel in zo’n 20 minuten gaar. Maak ondertussen een papje van de maïzena met een scheutje koud water. Voeg na 20 minuten de helft van het maïzenapapje toe en roer goed door.

Als de marinade nog niet dik genoeg is kan je de andere helft van het papje ook toevoegen. Laat het geheel nog zo’n 2 minuutjes koken en klaar zijn je heerlijke plakkerige en zoete kippenvleugeltjes. Breng eventueel nog op smaak met wat zwarte peper.  

Puree:

Begin met het schillen en in stukken snijden van de zoete aardappels. Stop ze in een pan met kokend water en kook ze totdat ze zacht zijn, ongeveer 15 tot 20 minuten. Nadat de aardappels zacht zijn (je moet er met gemak een vork in kunnen steken), giet af en doe ze terug in de pan. Voeg 30 gram boter toe en een scheutje melk en stamp de aardappels tot een mooie zachte puree. Breng daarna op smaak met een de kaneel en nootmuskaat en een snufje zout.

Schep de puree over in een kleine ovenschaal. Leg daarna de marshmallows op de puree en wat  boter tussen de marshmallows, de overgebelevn 20 gram. Zet de puree in de oven onder de grill stand of op de hoogste stand als je geen grillstand hebt en wacht totdat de marshmallows mooi aan elkaar zijn gesmolten en prachtig bruin geroosterd zijn (ongeveer 5 minuutjes). Serveer met de gemarineerde kip.  

Eet smakelijk!

Delen
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Recepten
Gegrilde knolselderij met Hollandse garnalen
Vandaag maakt Hugo een recept met de Hollandse garnaal. Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Lekker bezig
Lekker Bezig familie Nagelkerkjes! (aflevering 24)
In de rubriek 'Lekker Bezig' krijgen we een uniek kijkje in de keuken van onze kijkers. Vandaag is dat bij de familie Nagelkerkjes.
Recepten
Plaatpizza voor de family
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.