Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Geroosterde bieten en aardpeer met mierikswortel vinaigrette en geitenkaas

Ingrediënten :

  • 4 bieten
  • 8 aardperen
  • 1 stuk verse geitenkaas (Zacht brokkelbaar)
  • 3 takjes verse tijm
  • 100 gr pecannoten
  • 1 appel friszoet
  • 1 el honing
  • 3 el witte balsamico azijn
  • 1 el mierikswortel puree
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook  

Bereidingswijze: 

Snijd de aardpeer in partjes en voeg samen met de hele tenen knoflook en wat tijm en scheut olie in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Zet in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Snijd ondertussen de bietjes en ui in partjes.  

Meng voor de vinaigrette de mierikswortel de azijn en de honing samen. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan zonder olie of boter.   

Haal na 20 tot 30 min de aardpeer uit de oven en voeg de parten biet en ui toe en schuif nog 15 tot 20 min in de oven. Meng de geroosterde groente door de vinaigrette en schep op bordjes. Maak de groente af met plakjes verse ongeschilde appel geitenkaas en pecannoten.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.