Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Geroosterde bietjes in amandel-techina
Bietjes met een heerlijk Oosters tintje!

Voor 4 tot 6 personen  

Ingrediënten:

  • 6 grote bieten (in verschillende kleuren)
  • 1 el venkelzaad
  • 150 gr blanke amandelen
  • 2 el amandelolie
  • 2 el citroensap
  • 3 el geraspte verse mierikswortel
  • Olijfolie  

Bereidingswijze:

Zet de oven op de hoogste stand, liefst 300 graden. Wrijf de bietjes in met olijfolie en bak onafgedekt in de oven totdat de schil volledig is verkoold. Dit duurt 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van je oven. Keer de bietjes halverwege om. Breng als de bietjes klaar zijn de oventemperatuur terug tot 180 graden. Laat de bieten afkoelen.   Kneus het venkelzaad in een vijzel. Peuter de verkoolde schil van de bieten. Snijd in stukken en breng op smaak met de venkel en (kort voor serveren) een royale scheut olijfolie en een goede snuf grof zout.  

Rooster de amandelen 4-5 minuten in de oven. Ze mogen gaan glanzen en een lichtgeel kleurtje krijgen, maar laat ze niet goudbruin worden. Maal de amandelen in de keukenmachine tot gruis. Voeg de amandelolie toe en laat minstens 5 minuten draaien, zodat een pasta ontstaat die lijkt op rauwe techina. Giet het citroensap erbij, terwijl de machine loopt. Voeg vervolgens kleine scheutjes koud water toe, totdat de techina mooi romig is. Breng op smaak met zout.  

Serveer de bieten op kamertemperatuur of lauwwarm op een bedje van amandel-techina. Garneer met de mierikswortelrasp.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.