Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gevulde bolcourgettes
Bekijk het recept om heerlijke gevulde bolcourgettes te maken!

300 g rijst
2 el pijnboompitten
2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 bosui, fijngesneden
1 bos bladpeterselie, fijngesneden
1 bos koriander, fijngesneden
1 el paprikapoeder
1 el kaneelpoeder
1 el gemberpoeder
½ el chilivlokken
70 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes uit blik
4 bolcourgettes
150 g feta
olijfolie
zout, peper  

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de kapjes van de courgettes en hol ze met een lepel uit. De randen moeten ½ cm dik blijven. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Smeer de binnenkant van de courgette in met wat olijfolie en bestrooi met wat zout. Zet deze in een ovenschaal en verwarm circa 20 minuten. Haal ze dan uit de oven en laat ze op de kop uitlekken.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de uien, knoflook, bosuien, blokjes courgette, bladpeterselie, koriander, paprikapoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder en chilivlokken circa 6 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm nog 2 minuten. Giet dan de tomatenblokjes erbij en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kapjes van de courgettes en schep de vulling . Meng de rijst en fetakaas door de tomatensaus. Vul de bolcourgettes met het mengsel. Leg de kapjes er weer op. Besprenkel met olijfolie en verwarm nog circa 10 minuten in de oven.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved