Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Groene mac & cheese
Een klassieke mac&cheese met een groene twist!

Voor 6 personen  

Ingrediënten:

  • 1 grote prei
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gram aspergebroccoli
  • 40 gram boter
  • ½ bos verse tijm 
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter halfvolle melk
  • 450 gram macaroni
  • 30 gram Parmezaan
  • 150 gram belegen cheddar 
  • 100 gram babyspinazie
  • 50 gram amandelschaafsel  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kook de macaroni intussen 5 minuten in een grote pan gezouten kokend water en laat uitlekken.  

Was de prei door het doormidden te snijden, zodat het vuil aan de binnenkant gewassen kan worden. Snijd de steeltjes van de aspergebroccoli in kleine stukjes en zet de roosjes apart. Verhit een klontje boter in een braadpan en voeg de gesneden groente toe. Voeg wat blaadjes tijm toe en bak dit even aan op een matig vuur tot de groenten zacht worden.  

Roer vervolgens de bloem erdoorheen. Laat dit even aanbakken, tot de bloem het vocht van de boter en groenten heeft opgenomen. Giet vervolgens langzaam de melk erbij en blijf 10 minuten roeren tot de saus is gebonden. Nu kunnen de kazen erin worden gemengd.  

Rasp de Parmezaan en de meeste cheddar bij de saus en meng alles goed. Giet de saus in een blender, doe de spinazie erbij en pureer alles fijn. Als alle saus uit de pan niet in de blenden past, werk dan in porties. Voeg naar smaak zout en peper toe aan de saus. Voeg de macaroni en de broccoliroosjes toe aan de saus. Voeg zo nodig extra melk toe als de saus niet vloeibaar genoeg is.  

Schep de macaroni in een ovenschaal van 25 x 35 cm en rasp de rest van de cheddar eroverheen. Het amandelschaafsel gaat als finishing touch erop. Zet de schaal 30 minuten in de oven op 180 °C. Als de schotel nog geen lichtbruin korstje heeft kan het 5-10 minuten langer bakken. Serveer met een wat verse babyspinazie.  

Eetsmakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.