Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Hapjes voor oudejaarsavond
Speciaal voor oudejaarsavond maakt Caspar een paar lekkere hapjes en een feestelijke cocktail.

Ingrediënten Sticky chicken wings:

  • 4 el BBQ saus
  • 4 el ketchup
  • 3 el aceto balsamico
  • ½ tl chillipoeder, naar smaak
  • 2 el honing
  • 1 afgestreken el cajun kruiden met zout
  • 1 kg kippenvleugels  

Bereidingswijze Sticky chicken wings:

Meng alle ingrediënten door elkaar en marineer hierin de kippenvleugeltjes. Bak de kippenvleugels in 40 minuten af op wat bakpapier in een voorverwarmde oven van 190 graden. Keer de kippenvleugeltjes na 20 minuten om. Serveer met de blauwe kaassaus.



Ingrediënten Blauwe kaas saus:

  • 50 gr gorgonzola
  • 2 el crème fraîche
  • 6 el yoghurt

Bereidingswijze Blauwe kaas saus:

Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer met de sticky chicken wings. 



Ingrediënten Vegetarische mini flammkuchen:

Deeg:

  • 7 gr droge gist
  • 300 gr tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 150 ml kraanwater  

Toppings:

  • 200 gr dievriesspinazie á la crème
  • 1 tl madras kerrie
  • 2 el crème fraîche
  • 1 ui, in halve ringen
  • 200 gr pittige geraspte kaas
  • 100 gr walnoten, gebroken  

Bereidingswijze Vegetarische mini flammkuchen:

Maak het deeg door alle ingrediënten met elkaar te kneden en laat het zeker 4 uur rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg daarna in pingpongbal grote balletjes en rol ze uit in de lengte. Leg deze plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze nu in met wat crème fraîche. Verwarm de spinazie met de kerrie en laat even 10 minuten al roerend goed doorwarmen. Schep hiervan ook wat op het deeg en daarna de kaas. Bak de flammkuchen af in een voorverwarmde oven van 210 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Bestrooi met wat gebroken walnoten.



Ingrediënten Feest cocktail:

  • 1 el creme de cassis
  • Fles mousserende wijn
  • IJsblokjes, ingevroren met wat rood vers fruit en eventueel kleurstof
  • Klein beetje sap van limoen
  • Paar blaadjes munt

Bereidingswijze Feest cocktail:

Doe in elk glas wat ijsblokjes, een paar druppels creme de cassis en limoensap. Schenk vol met de wijn en garneer met wat blaadjes munt.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.