Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Hartige worteltaart met gember en cashewnoten

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 150 gr bloem
  • 50 gr havervlokken
  • 100 gr roomboter
  • 3 el lijnzaad
  • 1 ei
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gr wortel, geschild en geraspt
  • 1 sinaasappel, rasp
  • 75 gr roomkaas
  • 3 cm gember, geschild en geraspt
  • 1 ei
  • 125 gr cashewnoten, grof gehakt
  • 40 ml groentebouillon  

Rucolasalade:

  • 2 bosuien
  • 10 cherrytomaten
  • 5 gr verse dille
  • 2 el rodewijnazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 75 gr rucolaslamelange

Nog nodig:  

  • Blindbakvulling (ongekookte rijst of bonen)
  • Springvorm van 23 cm  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven tot 180 graden.

Doe alle ingrediënten voor de taartbodem in een beslagkom en kneed tot een egaal deeg. Vet de springvorm in met een klontje boter en verdeel het deeg over de bodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en doe daar de blindbakvulling in. Bak 10 minuten in de oven, verwijder de blindbakvulling en bakpapier en bak daarna nog eens 5 minuten.

Maak de vulling door de helft van de wortel te mengen met de sinaasappelrasp, roomkaas, gember en ei. Voeg 100 gram cashewnoten toe en spatel nog een keer goed door. Doe de andere helft van de wortel met de groentebouillon in een keukenmachine en blend tot een saus. Bestrijk de taartbodem met wortelsaus en giet het wortel cashewnotenmix er over. Bestrooi met de overige cashewnoten en bak de taart in 40 minuten goudbruin.  

 Maak ondertussen de salade Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de tomaatjes. Knip de dille fijn. Meng in een kopje de azijn, peper, zout en de olie tot een dressing. Meng de rucolaslamelange met de bosui en tomaat in een slakom. Schep de dressing en dille erdoor.  

Laat de taart afkoelen en haal rustig uit de springvorm. Snijd in punten en serveer met de frisse rucolasalade!

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.