Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Homemade sandwich spread
Een heerlijke homemade spreak voor op brood, cracker of snoepgroente

Voor 500 gram spread

Ingrediënten: 

  • 1 kleine rode puntpaprika
  • 75 g witte kool
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el Amsterdamse zilveruitjes
  • 50 g kleine zoetzure augurken
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 2 el citroensap
  • 1-2 tl johannesbroodpitmeel

Bereidingswijze:

Verwijder de zaden en zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in grove stukken. Snijd de lente-uitjes grof. Knijp de zilveruitjes uit om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Laat de zoetzure augurkjes goed uitlekken. Hak dit alles fijn in de  keukenmachine, maar niet helemaal tot prut. Doe in een kom en meng de yoghurt, mayonaise en citroensap erdoor. Breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. Roer 1 tot 2 theelepels johannesbroodpitmeel door de spread om deze dikker te maken. In een afgesloten pot blijft de sandwich spread een week goed in de koelkast.

Eetsmakelijk! 

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.