Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
IJskoffie
Een heerlijke IJskoffie gemaakt door onze barista Yakup.

Ingrediënten voor het ijs
500 ml verse slagroom
1 zakje soft fudge caramel van Lonka
220 g gecondenseerde melk

Ingrediënten voor 1 ijskoffie
2 bolletjes ijs
Scheutje melk
Dubbele espresso
Slagroom
Blokjes caramel Fudge

Bereiding
Hak de caramel fudge in kleine stukjes. Smelt de helft van de zak fudge au bain-marie met een scheutje melk. Dit betekent dat je een pannetje water aan de kook brengt, en hier een kommetje op zet die hier precies in past. Laat iets afkoelen, maar niet te lang. Het mengsel wordt dik en stroperig. Klop de verse slagroom samen met de gecondenseerde melk luchtig en de helft van de stroperige caramel fudge. Klop net zolang totdat er strepen te zien zijn in het mengsel. Vul de bak met het ijs en verdeel hier bovenop de andere helft van de caramelsaus en stukjes fijngehakte fudge. Zet één nacht in de viezer. Haal een halfuur voor serveren het ijs uit de vriezer, zodat je mooie bollen kunt scheppen.  

Schep 2 bolletjes ijs in de blender. Giet hier een scheutje melk bij en de dubbele espresso en mix het tot een glad geheel. Giet caramel saus aan de binnenkant van je glas en schenk hierna de ijsmix in het glas. Maak het af met een toefje slagroom en voor de finishing touch; versier het met kleine fijngehakte blokjes caramel fudge.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.