Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Kaasstengels met za'atar
Verse zelfgebakken kaasstengels. Dat klinkt goed! Jigal maakt ze vandaag maar dan met een Midden-Oosters tintje.

Voor 14 kaasstengels   

Ingrediënten:

  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg (12 x 12 cm)
  • 60 gr pijnboompitten
  • 2 el sesamzaad (25 gr)
  • 2 el nigella (25 gr)
  • Tarwebloem om te bestuiven
  • 1 ei, geklutst
  • 2 el za’atar 
  • 80 gr jonge Gouda, fijn geraspt  

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en wrijf in de vijzel fijn tot een kleverige pasta. Roer de sesam en nigella door elkaar in een kommetje.   

Haal drie plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat 5 minuten ontdooien, maar zeker niet langer, want dan wordt het een smeerboel. Bestuif het werkblad met bloem en rol elke plak bladerdeeg met de deegroller uit, zodat ze twee keer zo lang worden.   

Beleg een uitgerolde plak bladerdeeg met de helft van de geplette pijnboompitten. Leg er een tweede plak bladerdeeg bovenop. Druk goed aan. Smeer de bovenzijde van het bladerdeeg in met ei en bestrooi royaal met za´atar.   

Kwast de derde reep bladerdeeg aan weerszijden in met ei en plaats op de za’atarlaag. Bedek de bovenzijde met de helft van het sesam-nigellamengsel. Druk goed aan. Draai de drie lagen bladerdeeg om, kwast opnieuw in met ei en beleg volledig met geraspte kaas. Druk alles goed aan. Snijd met een pizzaroller de uitstekende randjes weg en laat de bladerdeegsandwich enkele minuten opstijven in de vriezer.   

Snijd de plak in de lengte in 7 dunne repen en rol die op tot een wokkel. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de uiteinden aan, zodat de wokkel niet terugrolt.   

Herhaal alle stappen met de tweede batch.  

Bak de kaasstengels in 10-12 minuten lichtgoudbruin, maar niet te donker, want dan worden de kaastengels bitter. Serveer lauwwarm of afgekoeld.  

Eet smakelijk!  

Delen
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Recepten
Gegrilde knolselderij met Hollandse garnalen
Vandaag maakt Hugo een recept met de Hollandse garnaal. Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Lekker bezig
Lekker Bezig familie Nagelkerkjes! (aflevering 24)
In de rubriek 'Lekker Bezig' krijgen we een uniek kijkje in de keuken van onze kijkers. Vandaag is dat bij de familie Nagelkerkjes.
Recepten
Plaatpizza voor de family
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.