Voor 14 kaasstengels
Ingrediënten:
- 6 plakjes roomboterbladerdeeg (12 x 12 cm)
- 60 gr pijnboompitten
- 2 el sesamzaad (25 gr)
- 2 el nigella (25 gr)
- Tarwebloem om te bestuiven
- 1 ei, geklutst
- 2 el za’atar
- 80 gr jonge Gouda, fijn geraspt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en wrijf in de vijzel fijn tot een kleverige pasta. Roer de sesam en nigella door elkaar in een kommetje.
Haal drie plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat 5 minuten ontdooien, maar zeker niet langer, want dan wordt het een smeerboel. Bestuif het werkblad met bloem en rol elke plak bladerdeeg met de deegroller uit, zodat ze twee keer zo lang worden.
Beleg een uitgerolde plak bladerdeeg met de helft van de geplette pijnboompitten. Leg er een tweede plak bladerdeeg bovenop. Druk goed aan. Smeer de bovenzijde van het bladerdeeg in met ei en bestrooi royaal met za´atar.
Kwast de derde reep bladerdeeg aan weerszijden in met ei en plaats op de za’atarlaag. Bedek de bovenzijde met de helft van het sesam-nigellamengsel. Druk goed aan. Draai de drie lagen bladerdeeg om, kwast opnieuw in met ei en beleg volledig met geraspte kaas. Druk alles goed aan. Snijd met een pizzaroller de uitstekende randjes weg en laat de bladerdeegsandwich enkele minuten opstijven in de vriezer.
Snijd de plak in de lengte in 7 dunne repen en rol die op tot een wokkel. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de uiteinden aan, zodat de wokkel niet terugrolt.
Herhaal alle stappen met de tweede batch.
Bak de kaasstengels in 10-12 minuten lichtgoudbruin, maar niet te donker, want dan worden de kaastengels bitter. Serveer lauwwarm of afgekoeld.
Eet smakelijk!