Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Kaiserschmarrn met appelcompote en vanillesaus

Ingrediënten

Voor de kaiserschmarrn:

  • 500 ml melk
  • 340 gr meel
  • 12 eieren
  • 200 gr boter
  • Snufje zout

Voor de appelcompote:

  • 1 kg goudreinetten – of andere (moes)appel 
  • Citroensap – eventueel
  • 4 el water
  • 4 el suiker 
  • 1 tl kaneel

Voor de vanillesaus:

  • ½ vanillestokje
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 4 eidooiers
  • 60 gr suiker  

Bereidingswijze: 

Roer de melk en de bloem in een kom tot een glad mengsel. Voeg de eieren en een snufje zout toe en meng het met de melk en de bloem. Verdeel de boter in 4 stukken, dit is voor 4 verschillende pannenkoeken. Verhit 2/3 van een blok boter in een pan. Leg het deeg in de pan en sluit het af met een deksel. Bak de pannenkoek op laag vuur voor twee minuten. Keer de pannenkoek vervolgens om en bak de andere kant ook voor twee minuten. Scheur en breek vervolgens de pannenkoek tot een warrige bende. Voeg de resterende boter van het blok toe. Kook alles onder het deksel opnieuw voor twee minuten. De kaiserschmarrn is goed als het ietwat opstijft en een goudgele kleur heeft.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes. Was de appelstukjes. Doe de appelstukjes met de genoemde hoeveelheid water in een pan en laat dit aan de kook komen. Laat het gedurende 15 minuten op matig, niet te hoog vuur koken totdat de stukjes appel zacht zijn maar niet volledig tot moes gekookt. Roer wel regelmatig. Haal de pan daarna van het vuur. Roer de appelcompote goed door en voeg kaneel en suiker naar smaak toe. Voeg eventueel extra citroensap, suiker en/of kaneel toe.

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Doe dit samen met het stokje en de slagroom in een pan en breng dit aan de kook. Meng in een kom de melk met de eidooiers en de suiker. Giet al roerend de kokende room bij het melkmengsel. Giet alles terug in de pan en verwarm het al roerend op laag vuur tot de vanillesaus dikker wordt. Let op dat je de saus niet laat koken.  

Serveer de kaiserschmarrn met de vanillesaus en de appelcompote!

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.