Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Klassieke spaghetti met tomatensaus & gehaktballetjes

Ingrediënten:

Voor de saus:

  • 3 blikken tomatenblokjes
  • 1 grote witte ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 el suiker
  • 1 el azijn 
  • Scheutje rode wijn
  • 450 gr spaghetti
  • Parmezaanse kaas ter garnering
  • 15 gr verse peterselie 
  • Zout & peper
  • Olijfolie

Voor de balletjes:

  • 500 gr rundergehakt
  • 2 el fijn paneermeel
  • 4 el fijngehakte peterselie
  • 4 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • Peper & zout
  • Olijfolie  

Bereidingswijze:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak een paar minuutjes in een scheutje olijfolie in een grote braadpan en breng op smaak met peper en zout. Giet de tomatenblokjes bij het mengsel en warm goed op. Doe de deksel op de pan en laat pruttelen.  

Begin nu met het maken van de gehaktballetjes. Zorg dat je schone en niet te warme handen hebt. Meng het gehakt met de Parmezaanse kaas, de fijngehakte peterselie en een beetje zout en peper. Voeg het paneermeel en ei toe en kneed met je handen totdat het goed gemengd is. Draai kleine en rol deze door de bloem.   Vul een grote pan met ruim water en breng aan de kook. Kook de spaghetti volgens de verpakking.  

Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en bak hier de gehaktballetjes goudbruin aan Ze hoeven niet nog niet helemaal gaar te zijn.  

Voeg een scheut rode wijn toe aan de saus en laat een paar minuutjes borrelen. Proef, en voeg de suiker en azijn toe. Hierdoor ontstaat een goede balans tussen zoet en zuur. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus. Laat nog even lekker pruttelen totdat de spaghetti klaar is.   Serveer de pasta met de saus en wat extra geraspte Parmezaanse kaas en peterselie. Besprenkel met een scheutje goede olijfolie!  

Eet smakelijk!  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.