Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Koekjes voor bij de koffie
Deze koekjes smaken heerlijk bij de koffie of thee!

Boterkoek

 Ingrediënten:

  • 180 gr basterdsuiker
  • 180 gr kristalsuiker
  • 360 gr boter
  • 420 gr bloem
  • 1 ei
  • Sap van een ¼ citroen
  • Snufje zout
  • 1 eidooier

Nog nodig: Boterkoekvorm  

 Bereidingswijze:

Bakvorm invetten en de bodem met bakpapier bedekken. Verwarm de over voor op 170 graden.
Meng alle ingrediënten (behalve de eidooier) met een mixer tot een egale massa. Stort het deeg in een vorm en druk het goed tegen de kanten uit. Trek baantjes met een vork over het deeg. Klop de eidooier los en smeer deze met een kwastje gelijkmatig over de boterkoek.

Bak de boterkoek op 170 graden in 30 minuten. Laat afkoelen en serveer bij de koffie of thee!

Kokosmakronen

Ingrediënten: 

  • 165 gr kokos
  • 3 eieren
  • 150 gr suiker
  • 35 gr gesmolten boter
  • Snufje zout  

 Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden, hete lucht. Meng alle ingrediënten met een keukenmachine of mixer goed door elkaar. Leg bakpapier op de bakplaat. Maak van het deeg balletjes (ongeveer de grote van een golfbal) en plaats deze op een bakplaat iets van elkaar. Druk de balletjes iets in. Bak ze gedurende 10 – 15 minuten tot ze een mooie kleur hebben.  Laat afkoelen en serveer bij de koffie of thee!

Eet smakelijk!    

Dit recept is afkomstig uit kookboek ‘Sijtje op recept’ van Hof van Sijthoff.

Delen
Recepten
Labneh met gegrilde bietjes, pistache, barberries en sumac
''Dit is bijna een soort groentegerecht en een lust voor het oog. Een grote hit als ik kook in Beiroet voor een à la minute dinnerparty. Romige labneh, zoete aardse biet, zuurzoete granaatappelmelasse en knapperige notige pistache.'' Jigal maakt dit veelzijdige gerecht vandaag uit koekboek Beiroet.
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Recepten
Gegrilde knolselderij met Hollandse garnalen
Vandaag maakt Hugo een recept met de Hollandse garnaal. Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Lekker bezig
Lekker Bezig familie Nagelkerkjes! (aflevering 24)
In de rubriek 'Lekker Bezig' krijgen we een uniek kijkje in de keuken van onze kijkers. Vandaag is dat bij de familie Nagelkerkjes.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.