Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Koolwraps met kip
London maakt vandaag gezonde wraps gemaakt van savooiekool, gevuld met coleslaw en kip!

Ingrediënten

  • 600 gr kippendijen, in dunne reepjes gesneden
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 2 tl palmsuiker
  • 2 rawitpepers, fijngehakt
  • 8 el ketjap
  • 6 el gezeefde tomaten
  • 400 gr witte kool, fijngesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 gele wortels, geschild en in dunne reepjes gesneden
  • 8 el mayonaise
  • 2 el appelazijn
  • 4 tl dijonmosterd
  • 2 tl honing
  • Sap van 2 limoenen
  • 4 bladeren savooiekool  

Bereidingswijze:

Meng in een grote kom de knoflook, paprikapoeder, palmsuiker, rawitpepers, ketjap en tomatensaus. Leg de kipreepjes in de marinade en laat 4 uur marineren in de koelkast.  

Pak een nieuwe kom en doe daar de Chinese kool, rode ui, wortel, mayonaise, appelazijn mosterd, honing en limoensap in. Schep alles goed door en zet opzij.  

Bak de kip met marinade in een klein scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur. Blijf roeren tot de kip gaar en marinade lekker sticky is.  

Was en droog de koolbladeren goed. Snijd de stengels weg zodat het vouwen makkelijker gaat. Blancheer de koolbladeren enkele seconden in heet water. Beleg met de coleslaw. Verdeel de kip er over en rol hem op als een wrap.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.