Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Kruidnoten
Het traditionele pepernoten recept zoals je hem van vroeger kent, met die karakteristieke smaak van speculaas.

Ingrediënten:

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 90 ml melk
  • 100 gr koude boter
  • 1 mespuntje (zee)zout  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Meng het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en zout. Snijd de boter in blokjes om het makkelijker te kunnen mengen. Snijd met twee messen de boter door het droge mengsel.  

Schenk beetje bij beetje de melk bij het mengsel en kneed het deeg tot het soepel is. Maak van het deeg vier ballen die je in lange slierten rolt. Snijd in gelijke, kleine stukjes en rol hier kleine balletjes van. Leg een stukje bakpapier op de bakplaat en verdeel de balletjes over het bakpapier. Druk de bolletjes iets platter.  

Bak in ongeveer een kwartier gaar en lichtbruin. Haal de bakplaat uit de oven, laat afkoelen en bewaar in een afgesloten glazen pot.  

Eet smakelijk!

Tip van Hidde om kleine pepernoten te kunnen maken: schuif het deeg, voordat het de oven bereikt, nog even een half uurtje in de koelkast, snijd het in kleine gelijkmatige blokjes en maak er bolletjes van om de juiste vorm voor pepernoten te maken. 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.