Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Moskovische tulband

Ingrediënten: 

  • 140 gr pure chocolade
  • 110 gr bloem
  • 20 gr maïszetmeel
  • 1 mespuntje zout
  • 100 gr koude boter
  • 6 eidooiers
  • 1 specerijen (5 spice)
  • 120 gr suiker
  • 5 eiwitten  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C. Zeef de bloem met het maïszetmeel en een mespuntje zout. Snijd de boter in zeer kleine dobbelsteentjes van 5 millimeter en meng door de bloem en specerijen. Doe de bloem met de boter in een kom en zet even in de koelkast. Klop de eiwitten op met een mespuntje zout en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe. Klop de eidooiers en de helft van de suiker tot het bijna wit is. Spatel de eidooiers door het eiwitschuim en voeg het bloemmengsel toe. 

Vet de tulband in en bestuif met bloem, schep het beslag erin en bak de tulband in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Los de tulband en bestrijk met geklaarde boter. Plaats de vorm terug over de tulband en laat afkoelen. Bestrooi na het afkoelen met poedersuiker voor het serveren.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.