Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Noedelsalade met krokante zalm
Noedelsalade met zalm met knapperig huidje.

Ingrediënten: 

  • 200 g soba noedels
  • 1 lente ui
  • 2 minikomkommers
  • 4 radijsjes
  • 100 g taugé
  • 2 little gems (sla)
  • 4 zalmmootjes met huid ca. 120 gram
  • Zonnebloemolie
  • 100 ml sesamolie
  • 50 ml sojasaus
  • 50 g edamame bonen
  • 5 g sesamzaad, geroosterd
  • 5 g zwart sesamzaad

Bereidingswijze: 

Kook de sobanoedels en spoel ze koud als ze gaar zijn.

Snijd het groen van de lente-uitjes fijn en zet deze even weg in wat ijswater. Snijd de mini komkommers en de radijs in schuine plakjes. Maak de taugé schoon en snijd de little gem kropjes in partjes.

Verhit een pan op het vuur met 200 ml zonnebloemolie en breng de zalm op smaak met peper en zout. Laat de olie goed heet worden en leg de zalm in de pan met de huidkant naar beneden. Meng de sesamolie en sojasaus door elkaar en lak de zalm met een kwastje in met 1/3 van de dressing. Bak de zalm totdat de huid loskomt van de pan en het huidje krokant wordt en draai de zalm dan om. Bak de andere zijde kort aan, maximaal 2 minuten. Voeg nog wat knisperzout toe aan het huidje van de zalm.

Verdeel de sobanoedels samen met de little gem en de edemame bonen op de bordjes. Leg de zalm erbij, samen met de gesneden komkommer, radijs, lente ui en de taugé. Maak af met de sojasaus dressing en de sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.