Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Oesterzwam kroketten
Deze kroketjes met oesterzwammen zijn een feestelijk borrelhapje waarmee je zeker indruk maakt!

Ingrediënten voor 15 stuks:

  • 500 gr oester zwammen
  • 0,5 liter bouillon bospaddenstoelen
  • 60 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 2 eieren
  • 150 gr paneermeel
  • 1 el melk
  • Snuf nootmuskaat
  • Scheutje worcestersaus
  • Handvol peterselie
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zeezout  

Bereidingswijze:

Maak een bouillon van de paddenstoelen, peterselie, laurier, 1 wortel, ui en een liter water. Laat dit 3 uur trekken. Het water verdampt en er blijft een 0,5 liter bouillon over. Laat de bouillon afkoelen.  

Snijd de oesterzwammen in stukjes van 1 x 1 cm. Smelt de boter in de pan en voeg de bloem er bij. Zo ontstaat er een roux. Laat het 3 minuten garen, totdat de roux zanderig aanvoelt en wit uitslaat. Voeg al roerende de koude bouillon toe totdat er een gladde ragout ontstaat. Spatel vervolgens het oesterzwammen en de peterselie erdoor en laat het 4 minuten zachtjes doorkoken. Breng de ragout op smaak met peper en zout, nootmuskaat en een scheutje worcestersaus. Schep de ragout in een bord en laat het minimaal 4 uur afkoelen. Zet het paneermeel klaar in een bord en kluts de 2 eieren met de melk los in een ander bord.  

Maak een balletje van de ragout met een ijsschep en haal deze door de paneer.   Rol er dan een kroket van. En haal de kroket door het eimengsel. Haal de kroket vervolgens nog eens door het paneermeel. De kroketten moeten aan alle zijden goed bedekt zijn. Laat de kroketten minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.  

Verhit de zonnebloemolie in een wokpan of friteuse tot 180 graden. Frituur de kroketjes 3 minuten in de olie (hoogstens een aantal tegelijk). Laat daarna kort uitlekken op een bord met keukenpapier en serveer.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.