Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Okonomiyaki: Japanse pannenkoek
De favoriete snack van Daphne & Hugo.

Ingrediënten:

Voor de dashi:

  • 1 vel Kombu
  • 5 el Bonito flakes

Voor het beslag:

  • 250 ml dashi
  • 125 g bloem
  • 1 ei
  • 2 el panko (Japans broodkruim)
  • 2 el roze ingelegde gember
  • 250 g witte kool
  • 3 stengels bosui
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 100 g ontbijtspek  

Ter garnering:

  • Tonkatsusaus
  • Japanse mayonaise
  • 4-6 nori snippers
  • 5 el gedroogde bonito flakes  

Benodigd:

  • Kaasschaaf of mandoline
  • Koekenpan

Bereidingswijze:

Week de kombu in warm water in een steelpan en voeg de bonito flakes toe. Breng op temperatuur maar breng niet aan de kook. Haal de kombu eruit. Meng de bloem met de dashi, de panko en het ei tot een glad beslag.

Snijd of rasp de witte kool heel fijn, hak de ingelegde gember fijn, snijd de bosui in ringetjes en houd helft apart en schep door het beslag.

Leg plakjes ontbijtspek in de pan met een scheutje olie en laat rustig bakken. Keer en schep het beslag erop. Bak rustig tot de onderkant goudbruin gebakken is. Keer de okonomiyaki (evt. met behulp van een bord of deksel). Bak tot de andere kant ook mooi goudbruin gebakken is.

Schenk of lepel strepen tonkatsusaus over de bovenkant. Spuit lijntjes mayonaise hierop. Strooi de nori snippers, bonito flakes en bosui erover en serveer.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.