Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Oosterse boerenkoolsoep

Ingrediënten:

  • 600 gr boerenkool
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 pak kokosmelk of crème (400 ml)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 10 limoenbladeren

Nog nodig:

  • Staafmixer  

Bereidingswijze:

Doe de kokosmelk samen met de limoenbladeren in een steelpan. Breng aan de kook, zet het vuur uit en laat 10 minuten trekken. Zeef de limoenbladeren uit de kokosmelk en zet de kokosmelk apart.

Snipper de ui, knoflook en rode peper. Snijd de gember klein. Snijd de stengels van de koriander. Verhit in een koekenpan wat zonnebloem olie. Fruit hierin je ui, knoflook, rode peper, gember en koriander stengels voor 5 minuten. Blus af met de witte wijn. Voeg daarna 1 liter water toe en het bouillon blokje en laat 10 minuten koken.

Voeg de boerenkool toe en plaats een deksel op de pan laat dit 10 minuten koken. Pureer daarna de boerenkool met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe kook dit nog 5 minuten door en pureer dan opnieuw. Serveer de soep warm en garneer met wat fijn gesneden koriander.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.