Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Oosterse stamppot met spicy speklapjes
Een stamppot met een oosterse twist.

Ingrediënten:  

  •  4 speklapjes 
  •  3 lente uitjes
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 2 winterpenen
  • Kleine bloemkool
  • 2 el gele currypasta 
  • 1 tl kurkuma 
  • 2 cm gember 
  •  200 gr roomboter 
  • 2 el sambal badjak   

Bereidingswijze: 

Marineer de speklapjes in de sambal.

Schil de aardappels en wortels en snijd in stukken kook ze in ruim water met wat zout. Als de aardappels en wortels 5 min koken voeg de bloemkool in roosjes toe en kook nog 10 min mee.   

Bak de speklapjes in wat boter en scheutje neutrale olie. Giet de aardappels af en voeg de roomboter toe samen met de currypasta en de kurkuma en geraspte gember.   

Stamp de alles grof en serveer met in stukjes gesneden speklapjes en wat jus en ringetjes bosui.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.