Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Geitenkaasballetjes met rogge-lavash crackers
London maakt geitenkaasballetjes met rogge-lavash crackers om het jaar feestelijk af te sluiten!

Ingredienten:

Rogge-lavascrackers met honing en bier:

  • 300 gr donker roggemeel
  • 80 ml extra vergine olijfolie + extra om te bestrijken
  • 160 ml (bruin)bier
  • 3 el honing
  • 50 gr zwart sesamzaad

Kruidige geitenkaasbollen:

  • 350 gr verse geitenkaas, op kamertemperatuur
  • 20 gedroogde zwarte olijven, pit verwijderd, fijngehakt
  • 1 el geraspte sinaasappelschil van een (bio) sinaasappel
  • 2 el fijngehakte platte peterselie
  • 2 el fijngehakte pistachenootjes
  • 2 el za’tar
  • 3 el grofgehakte boerenjongens (pot, slijterij), goed uitgelekt, vocht eruit gedrukt    

Voorbereiding:

Verbrokkel en kneed de kaas en verdeel in 3 gelijke ronde bollen. Roer op een bord de olijf, sinaasappelrasp en peterselie door elkaar en rol 1 geitenkaasbol erdoor. Roer op een ander bord de pistachenootjes en za’tar door elkaar en rol 1 geitenkaasbol erdoor. Rol de laatste geitenkaasbol door de boerenjongens. Bewaar de geitenkaasbollen afgedekt in de koelkast tot gebruik.  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.  
Meng in een grote kom het roggemeel met de olie, het bier, de honing en 2 tl zout. Kneed tot een soepel deeg en voeg zo nodig nog wat meel toe.  

Verdeel het deeg in acht balletjes. Rol elk balletje tussen twee vellen bakpapier uit tot 1 mm dik. Breng met behulp van het bakpapier over op een bakplaat, bestrijk met olie en bestrooi met sesamzaad en grof zeezout. Rol zo nog zeven deegvelletjes. Bak de crackers in ± 20 min. goudbruin en knapperig. Laat helemaal afkoelen.  

Neem de kaas 1 uur van tevoren uit de koelkast (vóór het diner bijv.). Leg iedere bol op een mooi klein bordje met een mesje en serveer met de rogge-lavash crackers erbij.  

Eet smakelijk!  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.