Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Ovenplaat met pompoen en lamsworst
Ovenplaat met pompoen en lamsworst met een frisse courgettesalade.

 Ingrediënten :

Voor de ovenplaat:

  • 1 pompoen
  • 15 roseval aardappels
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 bol knoflook
  • 8 lamworstjes
  • 1 mespuntje korianderpoeder
  • 1 mespuntje komijnpoeder
  • 250 gr cherrytomaten
  • 2  rode uien  

Voor de courgettesalade:

  • 200 ml witte balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 courgette
  • 125 g rucola  

Extra benodigdheden:

  • kaasschaaf
  • bakplaat
  • bakpapier  

Bereidingswijze:  

Ovenplaat:
Verwarm de oven voor op 180 °C.  

Schil en snijd de pompoen in grove stukken.  

Boen en halveer de aardappeltjes en leg samen met de pompoen op een bakplaat.  

Snijd de ui in parten, kneus de knoflooktenen en leg ze samen met de kruiden en specerijen tussen de pompoen en aardappels op de bakplaat. Besprenkel het geheel met olijfolie en bestrooi met zout en versgemalen peper. Rooster het geheel circa 15 minuten in de oven.  

Verdeel de cherrytomaten en de lamsworstjes erover en rooster het geheel in nog circa 15-20 minuten gaar. Knijp de gepofte knoflook uit het velletje.  

Serveer het gerecht in zijn geheel met de gepofte knoflook.  

Rauwe courgettesalade
Klop de azijn, honing, olijfolie met zout en versgemalen peper tot een dressing.   Schaaf de courgette in dunne repen en voeg toe aan de dressing. Laat circa 10 minuten marineren tot de courgette wat zachter wordt. Meng op het laatste moment de rucola erdoor.

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.