Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Paddenstoelen risotto
Deze risotto heeft alle rijke smaken van verse en gedroogde paddenstoelen uit 't nieuwe boek 'Lekker Fred' van Freddy Tratlehner (Vjeze Fur).

Ingrediënten:

  • 40 gr gedroogde paddenstoelen
  • 1 buisje saffraan
  • 1 paddenstoelenbouillonblokje
  • 100 gr champignons
  • 2 koningsoesterzwammen
  • 100 gr cantharellen
  • Olijfolie om in te bakken
  • Zout en peper
  • 3 sjalotten
  • 200 gr risottorijst
  • 125 gr boter
  • 1 glas witte wijn
  • 1 handje verse doperwten
  • 200 gr Parmigiano
  • Bosje peterselie ter garnering  

Nog nodig:

  • Theedoeken
  • Rasp  

Bereidingswijze:

Breng de gedroogde paddenstoelen en de saffraan met 700 milliliter water n het bouillonblokje aan de kook. Haal de paddenstoelen eruit als de bouillon klaar is. Zeef de bouillon door een theedoek, anders heb je zand erin.  

Snijd de champignons in kwarten en de oesterzwammen in blokjes van ongeveer 7,5 millimeter. Haal de cantharellen los. Bak alle paddenstoelen 3 a 4 minuten in een pan op hoog vuur in wat olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper.  

Snijd de sjalotten fijn. Bak ze glazig op middelhoog vuur in een grote pan met een laag olijfolie die de hele bodem bedekt. Doe dan de risottorijst en 100 gram boter erbij. Doe na 5 minuten de wijn erbij. Giet nu met een soeplepel wat van de bouillon erbij. Gooi de gebakken paddenstoelen en de doperwten bij de rijst. Schep er weer een soeplepel bouillon bij en roer het een keer heel langzaam om.  

Doe er om de 5 minuten opnieuw een soeplepel bouillon bij tot je rijst goed is. Lekker zacht, maar met een mini beetje al dente moet het zijn. Rasp intussen de Pamigiano en snijd de peterselie fijn. Als de rijst goed is, roer je tweederde van de kaas en de overige boter erdoorheen. Schep op en maak af met de overige Parmigiano en peterselie.  

Eet smakelijk  

Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Lekker Fred’ van Freddy Tratlehner.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.