Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Pasta met kastanje, cantharellen en worst
Een heerlijk herfstrecept uit het boek ‘Made by Ellen’ van Ellen van Duijn.

Ingrediënten:

Kastanjes poffen:

  • Tamme kastanjes
  • Klontje boter
  • Zeezout

Pasta met kastanjes, cantharellen & worst:

  • 500 g pasta, tortiglioni
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 200 g gekookte, gestoomde of gepofte tamme kastanjes, grof gehakt
  • 175 g gedroogde of verse worst, in kleine stukjes
  • 200 g cantharellen, schoongemaakt
  • ½ tl venkelzaad, gemalen
  • 100 ml witte wijn
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • Zwarte peper en zeezout uit de molen
  • Parmezaanse kaas of pecorino, om te garneren

 

Bereidingswijze:

Kastanjes poffen:
Wanneer de tamme kastanjes nog in hun bolster zitten dan ontdoe je ze daarvan. Gebruik hier handschoenen voor of twee kleine vorkjes aangezien de stekels behoorlijk kunnen prikken.

Meestal zitten er meerdere noten in een bolster. Kerf de tamme kastanjes met een scherp mesje bovenop in door een kruisje in te snijden. Leg de kastanjes in een vuurbestendig barbecuebakje of direct op het rooster van de barbecue.

Je kunt de kastanjes ook in een op 200 graden voorverwarmde oven poffen. Vergeet dan in ieder geval niet de noten te kerven. Anders kunnen ze echt hard gaan poffen en alle kanten op springen, maar dat gebeurt niet als je ze inkerft. En wanneer je dat diep genoeg doet, doe je er straks tijdens het pellen ook je voordeel mee. Pof de tamme kastanjes ongeveer 10-15 minuten in den oven.

Wanneer de kastanjes openstaan, zijn ze klaar om op te eten. De noten zijn zo heel erg lekker, maar een klein klontje boter en een snufje zeezout erover is ook erg smakelijk.

 

Pasta met kastanjes, cantharellen & worst:
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Schenk ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui. Voeg de kastanjes en worst toe en schep alles een paar keer om. Doe de cantharellen erbij en bak mee tot ze mooi gaan kleuren. Strooi het venkelzaad erover. Giet de pasta af en bewaar het kookvocht.

Schenk witte wijn bij de saus, schep om en roer de creme fraiche erdoor totdat die helemaal opgenomen is. Schenk iets van het pastakookvocht erbij en roer om tot een gladde saus. Voeg de pasta toe aan de saus. Laat al roerend op laag vuur staan tot de saus de gewenste dikte heeft. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over borden en maak elk bord af met een beetje kaas.

Deze recepten zijn afkomstig uit het boek 'Made by Ellen' van Ellen van Duijn.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.