Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Pasta met spruitjes

Ingrediënten:

  • 500 gr spruitjes
  • 1 grote prei, alleen witte en lichtgroene delen
  • 4 el olijfolie, plus extra
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 citroen, schil verwijderd met een dunschiller, in zeer dunne reepjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 ml droge witte wijn
  • 300 gr rigatoni pasta
  • 50 gr Parmezaanse kaas, fijn geraspt, plus extra
  • Citroenpartjes (voor het serveren)  

Bereidingswijze:

Snijd de spruitjes met een schilmesje en maak van elk een aantal donkere buitenste bladeren los; opzij zetten. Snijd de spruitjes in vieren (of halveer als ze erg klein zijn). Begin aan het worteluiteinde, snijd de helft van de prei in dikke ringen en hak dan de resterende prei.  

Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op medium vuur. Voeg spruitjes en prei ringen toe; breng op smaak met zout en peper bak tot diep goudbruin, ongeveer 3 minuten. Schud de pan af en toe om tot alles bruin en zacht is, voor nog ongeveer 3 minuten. Zet apart in een middelgrote kom.  

Leg een beetje citroenschil opzij voor het serveren en voeg de resterende schil toe aan een pan met gehakte prei, knoflook en 2 eetlepels olie. Breng op smaak met peper en zout en bak al roerend tot de knoflook en prei goudbruin zijn, in ongeveer 4 minuten. Blus af met de wijn en verhit tot de koekenpan bijna droog is, in ongeveer 3 minuten.   Kook ondertussen de pasta in een grote pan met kokend water met zout in 8-10 minuten; Laat de pasta daarna uitlekken en bewaar 1 kop pasta kookwater.  

Voeg pasta toe aan de koekenpan samen met gereserveerde spruitjesblaadjes, spruitjeskwarten en preiringen en ½ kopje pasta kookvloeistof. Breng aan de kook en voeg dan geleidelijk de Parmezaanse kaas, voortdurend gooiend. Schep de pasta om en voeg indien nodig meer kookvloeistof toe, totdat de pasta al dente is en de saus dikker en glanzend is, in ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.  

Verdeel de pasta over kommen. Top af met Parmezaanse kaas, versgemalen peper en gereserveerde citroenschil; besprenkel met olie. Serveer met partjes citroen om over te knijpen.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.