Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Pavlova met crème Suisse en rood fruit
Hidde maakt een klassieke Pavlova crème Suisse met rood fruit. Een lekker toetje om bijvoorbeeld een barbecue af te sluiten.

Pavlova:

Ingrediënten: 

  • 120 g eiwit
  • 220 g kristalsuiker
  • 3 g azijn
  • 10 g zetmeel
  • Rood fruit 

Bereidingswijze:

Klop het eiwit met de kristalsuiker luchtig. Voeg op het einde de azijn toe en het zetmeel. Spuit kleine dopjes op bakpapier en droog deze in een oven van 110 graden in circa een uur.

Crème Suisse:

Ingrediënten:

  • 250 g volle melk
  • 50 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 25 g bloem
  • 4 g gelatine
  • 125 g slagroom

Bereidingswijze:

Verwarm de melk. Snijd de vanille open en schraap het zaad eruit. Laat dit meetrekken met de melk. Haal het stokje eruit. Meng ondertussen de suiker, bloem en eigeel met elkaar. Voeg hieraan 1/3 van de warme melk. Voeg nu alles samen en breng aan de kook. Laat weer afkoelen.

Week de gelatine en klop de slagroom stevig. Los de gelatine op en voeg aan de banketbakkersroom. Spatel nu de slagroom erdoor.

Smeer de Crème Suisse op de pavlova en decoreer met rood fruit

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.