Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Rabarbercrumble met yoghurtijs
Hugo staat vandaag met een andere kennis in de keuken: Hans Kennis! Hans is ijsbereider en zijn yoghurtijs met kaneel, gember en limoen is uitgeroepen tot de lekkerste ijs smaak van 2020! Hugo en Hans bereiden samen een rabarbercrumble met het daarbij het prijswinnende ijs.

Ingredienten:

Voor de rabarber compote:

  • 700 gram rabarber
  • 70 g kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • Eventueel 1 vanillestokje

Voor het kruimeldeeg:

  • 200 g bloem
  • 100 g suiker
  • 100 g roomboter
  • Snufje zout

Ook nodig:

  • 4 ovenschaaltjes
  • Yoghurtijs, of ander ijs naar keuze of geklopte slagroom


Bereidingswijze:

Doe voor het kruimeldeeg de bloem, suiker, roomboter en een snuf zout in een kom en kneed met je vingers tot een kruimeldeeg (dit kan evt. ook in de keukenmachine). Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Was de rabarber grondig en snijd de uiteinden eraf. Verwijder de buitenste harde draden. Snijd de rabarber in grove stukken en doe ze samen met de suiker, kaneel, eventueel het vanillestokje, en een eetlepel water in een pan.

Kook de rabarber totdat de suiker en het water is opgelost en de rabarber uiteenvalt in vezels. Verwijder het kaneelstokje en vanillestokje.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Vet de ovenschaal lichtjes in met boter en schep de rabarber erin. Bedek met de deegkruimels en bak ongeveer 20-25 minuten in de oven of totdat de kruimels goudbruin zijn.

Serveer warm met een bolletje ijs of flinke dot slagroom.

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.