Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Regenboogsalade met bloemkool, tomaat en granaatappelpitten

Ingrediënten:

  • Kleine paarse bloemkool, in roosjes
  • 800 gr kerstomaatjes (rood, oranje, groen, geel)
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 bosje oregano
  • 1 groene chilipeper
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 el granaatappelmelasse
  • Zaden uit een halve granaatappel
  • 4 el zonnebloempitten, licht geroosterd  

Bereidingswijze:

Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine tot (niet al te) fijne korreltjes. Snijd de tomaatjes in kleine blokjes en de lente-uitjes in ringen. Ris de blaadjes van de takjes oregano.  

Verwijder desgewenst de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper en snijd in dunne ringen. Klop de wijnazijn, olie en granaatappelmelasse tot een lobbige dressing. Meng alle ingrediënten en de helft van de zonnebloempitten in een grote kom breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Bestrooi de regenboogsalade voor het serveren met de achtergehouden zonnebloempitten.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.