Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Rijst met curry en gebrande zalm
Een heerlijke Aziatische warme lunch voor op het werk

Ingrediënten:

  • 100 gr basmati rijst
  • 1 el rode curry pasta
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 moot zalm
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gr doperwten
  • 1 gele paprika
  • 1 bosje koriander

Extra benodigdheden:

crème brûlée brander  

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar en laat daarna goed uitlekken. Pel en snipper de ui en knoflook. Bak de ui, knoflook aan in een steel pan en voeg dan de curry pasta eraan toe en bak nog even kort mee. Blus af met de kokos melk en laat tot de helft inkoken. Blancheer de doperwten. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de rijst tot deze goudbruin is. Snijd de zalm in 3 kleine stukjes en brand deze met de crème brûlée brander, maar kan ook op de grilpan. Breng opsmaak met zout en peper.

Bewaar alles in bewaarbakjes zodat je het mee kan nemen naar werk.

Eetsmakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.