Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Risotto bianco met tomaat, basilicum en feta

Ingrediënten:

  • 350 gr risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1,2 liter met 1 blokje groentebouillon met natuurlijke ingrediënten van Maggi
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ witte ui
  • 20 cherrytomaatjes (evt. verschillende kleuren)
  • 2 paprika’s (geel en rood)
  • 1 teen knoflook
  • 1 flinke bos basilicum
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 50 gr feta
  • Olijfolie
  • Zwarte peper  

Bereidingswijze:

Snijd de ui en de bleekselderij fijn en fruit in een beetje olijfolie op heel laag vuur in 10 minuten glazig. Doe het vuur iets hoger en voeg de rijst toe. Roer goed door elkaar zodat elke rijstkorrel de olie heeft aangeraakt. Blijf goed roeren tot het nootachtig begint te geuren. Blus af met de witte wijn. Als de wijn helemaal door de rijst is opgenomen zet je een timer op 17 minuten. Voeg ongeveer elke minuut een soeplepel bouillon toe. Als je merkt dat het veel sneller wordt opgenomen dan in een minuut zet je het vuur wat lager. Zorg dat de rijst nooit droog komt te staan.  

Telkens als je tussendoor een kleine minuut de tijd hebt kun je de tomaatjes halveren, de zaadjes uit de paprika’s te halen, fijn te snijden en de knoflook in dunne plakjes snijden.  

Na 17 minuten proef je de risotto. Als hij mooi gaar is voeg je naar smaak wat gemalen peper toe. Doe nog een klein scheutje bouillon erdoor en rasp de Parmezaanse kaas erover. Roer goed door elkaar. Dek de risotto af en ga aan de slag met je tomaatjes.  

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe met een heel klein beetje olie de knoflook in de pan. Laat hem licht aanfruiten en doe vervolgens de tomaten en paprika’s erbij.  

Snijd ondertussen de basilicum fijn (op een paar mooie blaadjes na) en voeg die toe als de tomaatjes zacht worden. Mix goed door elkaar, zet het vuur uit en maak de borden op. Begin met de risotto, daarna de tomatenmix erover en maak af door de feta eroverheen te brokkelen en een blaadje basilicum bovenop te leggen.  

Eet smakelijk!

Delen
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Recepten
Gegrilde knolselderij met Hollandse garnalen
Vandaag maakt Hugo een recept met de Hollandse garnaal. Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Lekker bezig
Lekker Bezig familie Nagelkerkjes! (aflevering 24)
In de rubriek 'Lekker Bezig' krijgen we een uniek kijkje in de keuken van onze kijkers. Vandaag is dat bij de familie Nagelkerkjes.
Recepten
Plaatpizza voor de family
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.