Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Snelle herfststoof
Met deze snelle stoofschotel is het knusse herfstgevoel compleet!

Ingrediënten:

  • 3 a 4 saucijsjes
  • 300 gr basmati rijst
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 200 gr radijsjes
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneelstokje
  • 1 bosje platte peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout  

Bereidingswijze:

Snijd de ui, wortel en bleekselderij klein en voeg met een flinke scheut olijfolie in een grote braadpan. Zet op laag vuur en fruit tien minuten aan onder regelmatig roeren.  

Snijd de saucijzen over de lengte met een mes in en verwijder het velletje. Breek het vlees in de pan en zet het vuur wat hoger. Braad het vlees licht aan samen met de bloem en tomatenpuree, voeg daarna de bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de balsamicoazijn, laurierblad, peper en zout naar smaak toe en laat 15 minuten zachtjes doorpruttelen (als de stoof te droog wordt kun je altijd water toevoegen).  Voeg in de laatste 10 minuutjes de radijsjes toe.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak en voeg een kaneelstokje toe aan de rijst.  

Snijd de peterselie fijn door het op te rollen en in smalle reepjes te snijden. Maak de borden op met een schep rijst onderop, de stoof erover en garneer met de peterselie.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.