Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Speltpannenkoeken met paddenstoelenvulling
Rijkelijk gevulde spelt-pannenkoeken met paddenstoelen, geitenkaas en balsamico.

Ingrediënten:

  • 450 g paddenstoelen, schoongeborsteld en in hapklare stukken gescheurd
  • 120 ml balsamico azijn
  • 200 g verse geitenkaas, grof verkruimeld
  • 250 g speltmeel
  • 500 ml melk
  • 4 eieren
  • 225 g verse spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 el roomboter
  • 2 el verse, fijngehakte tijm
  • peper en zout
  • klontje roomboter om de pannenkoeken in te bakken

Bereidingswijze:

Begin met de speltpannenkoeken. Doe het speltmeel in een beslagkom. Voeg de helft van de melk toe en mix met een garde of mixer. Zorg dat er geen klontjes ontstaan en druk ze anders plat met de bolle kant van een lepel. Voeg vervolgens, terwijl je mixt, een voor een de eieren en een snufje zout toe. Doe dan de rest van de melk erbij en mix tot er een gladde massa ontstaat.

Verwarm een koekenpan met daarin een klontje roomboter. Schep telkens met een soeplepel een portie in de pan en bak mooie, lichtbruine pannenkoekjes. Houd de pannenkoeken warm tussen twee borden die je op een pan heet water zet.

Voor de paddenstoelenvulling: verwarm wat olijfolie in een pan. Laat de ui op laag vuur karamelliseren. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak even mee. Voeg de boter, de paddenstoelen en tijm toe. Bak tot ook de paddenstoelen mooi gekaramelliseerd zijn. Voeg de spinazie toe. Verwarm tot de spinazie wat geslonken is en breng alles op smaak met peper en zout. Verwarm in een andere pan de balsamico tot deze een beetje indikt tot een siroopachtige substantie. Vul de speltpannenkoeken met het paddenstoelenmengsel, doe er wat geitenkaas in, vouw ze dicht en besprenkel ze dan met de ingedikte balsamico.

Eet smakelijk!

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.