Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Steak Tartare van tomaat
Een heerlijke vegetarische tartaar met een crunchy croutons

Voor 4 personen   

Ingrediënten

  • 6 pomodori tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 tl tabasco
  • 1 tl worcestershire saus
  • 1 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 el tomaten ketchup
  • 1 stuk Parmezaanse kaas
  • 4 kwartel eitjes
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 oud brood
  • Olijfolie 

Bereiding

Snijd een klein kruisje in de steel aanzet van de tomaten. Kook de tomaten 20 seconden in kokend water en laat vervolgens schrikken in koud water. Pel de tomaten en snijd in parten. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in mooie kleine blokjes. Snipper de sjalot en peterselie fijn. Voeg alles in een kom voeg de kappertjes, mosterd, ketchup, mayonaise en worcestershire saus toe en spatel voorzichtig door. Bak de kwarteleitjes in een pan en laat de dooier mooi zacht en heel. Snijd het oude brood in blokjes en bak voor 15 minuutjes krokant in de oven met wat olijfolie, zout en peper. 

Vul een open steker met het tomaten mengsel en druk voorzichtig aan. Haal de steker weg en leg een eitje op de tomaat. Maak af met wat geraspte Parmezaanse kaaskrullen en wat verse peterselie.

Eet smakelijk!  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.