Cranberry compote:
Ingrediënten:
- 350 gr verse cranberry’s
- 100 gr suiker
- 150 ml water
- 100 ml verse sinaasappelsap
- 1 tl kaneel
- 1 tl kardemompoeder
Bereidingswijze:
Doe alles in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Kook ongeveer 10 minuten door. Roer af en toe door.
Spruiten met balsamico en bacon
Ingrediënten:
- 500 gr spuiten
- 6 plakjes bacon
- 30 ml balsamicoazijn
- Zout en peper
- Neutrale olie
Bereidingswijze:
Verwarm oven voor op 200 graden. Halveer de spruiten en meng ze met peper zout scheut olie en gescheurde bacon over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven voor ongeveer 15-20 minuten haal plaat uit de oven en sprenkel de azijn erover.
Zoete aardappelpuree met feta en peper
Ingrediënten:
- 4 grote zoete aardappels
- 1 rode peper
- 200 gr feta
- 1 el geschaafde amandelen
- 1 bosje platte peterselie
- 1 citroen
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Schil de aardappels en kook ze in water met wat zout voor ongeveer 15 minuten gaar. Rooster de amandelen in een droge hete pan licht bruin. Giet de aardappels af en stam ze grof. Meng er citroen sap en scheutje olijfolie door samen met zout en peper. Maak af met dunnen ringen rode peper gesnipperde peterselie en de gebrokkelde feta en de amandelen. Eventueel nog extra scheut olie om het af te maken.
Eet smakelijk!