Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Tiramisu met een Hollandse twist

Voor 10-15 personen  

Ingrediënten:

  • 250 gr lange vingers
  • 300 gr mascarpone
  • 200 gr advocaat
  • 3 eieren, gesplitst
  • 300 ml slagroom
  • 3 koppen zeer sterke koffie (liefst espresso)
  • ½ kop cognac
  • 6 el suiker
  • Cacaopoeder  

Bereidingswijze:

Splits de eieren en doe het eiwit en de dooiers apart in twee grote vetvrije kommen. Let op dat er geen spatje eigeel in het eiwit terechtkomt. Klop de dooiers met een elektrische handmixer totdat het dik is en bleek van kleur. Houd hierbij de kom schuin, zodat de gardes zo veel mogelijk in het eigeel kunnen zakken. Klop hierna de slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Voeg de mascarpone, advocaat en slagroom toe aan het eigeel en klop alles goed door elkaar. Zet opzij.  

Zet drie koppen flink sterke koffie en doe in een schaaltje, wijd genoeg om er de lange vingers in te dopen. Los er twee lepels suiker in op. Voeg een halve kop cognac toe.  

Mix het eiwit en twee lepels suiker met schone, vetvrije gardes zo stijf mogelijk. Schep het opgeklopte eiwit daarna voorzichtig door het roommengsel. Schrik niet van het verlies van volume van het eiwit.  

Bedek de bodem van een flinke schaal met opstaande randen van minstens 4 centimeter met een laagje room. Roer het koffiemengsel nog een keer goed door en doop er de lange vingers stuk voor stuk 1 seconde in. Schik ze dicht naast elkaar in de schaal. Breng een nieuwe laag room aan, zodat de lange vingers er net onder verdwijnen. Bekleed opnieuw met lange vingers en bedek weer met room. Als je nog beslag en lange vingers over hebt, kan je nog een of meer eenpersoonsporties maken. Strooi met behulp van een klein zeefje cacao over de bovenste roomlaag. Dit kan ook vlak voor het serveren, maar als je dit van te voren doet trekt de cacaosmaak in de bovenste laag van de tiramisu. Dek af met vershoudfolie en zet minstens twaalf uur in de koelkast. Dien koud op met koffie of een dessertwijn.

Eet smakelijk

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.