Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Tomaatjes uit de oven met verse makreel
Nobu gedroogde tomaten zijn deze week favoriet van Daphne!

Ingredienten:

  • 500 gr romatomaten
  • 4 verse makrelen
  • Ponzu saus
  • Extra vierge olijfolie
  • 250 gr Dikke Griekse yoghurt
  • 2 el korianderzaad
  • 2 el venkelzaad
  • Theelepel chiliflakes
  • Rasp van een halve citroen
  • Sesamzaadjes  

Bereidingswijze

Stel de oven in op 100 graden en verwarm voor. Verhit water in een grote pan en breng aan de kook. Maak met een mes een klein gaatje aan de onderkant van de tomaten. Zorg dat het steeltje in de tomaat blijft zitten. Laat de tomaten voorzichtig met een schuimspaan in het kokende water zakken. Haal de tomaten er na 5 seconde weer uit met de spaan. Ontvel de tomaten, zonder het kroontje te verwijderen.  Plaats de ontvelde tomaten op een bakplaat en droog ze 3 uur in de warme oven. Bewaar de tomaten tot serveren in de koelkast.

Rooster het korianderzaad en  venkelzaad in de pan tot het begin te geuren. Vijzel de koriander en venkel fijn. Breng de yoghurt op smaak met citroenrasp, gedroogde chiliflakes en de gevijzelde koriander en venkel. Verdeel de yoghurt over een bord. Leg hier de tomaatjes op. 

Bak de makreel voor enkele minuten bruin aan beide kanten. Meng de ponzu saus met olijfolie en sesamzaadjes. Serveer de makreel met de tomaatjes en de ponzu saus op de yoghurtdressing.

Tip: Nog lekkerder als je de sesamzaadjes van te voren even roostert!  

Eetsmakelijk!    

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.