Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Turkse pizza, Lahmacun

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500 gr bloem
  • 20 gr gist
  • 150 ml lauwwarme melk
  • 1/4 tl suiker
  • ½ tl zout

Voor de toppings:

  • 250 gr lamsgehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 tomaten, in kleine blokjes
  • 2 rode puntpaprika’s, zaadjes verwijderd en in kleine blokjes
  • 2 tl pul biber* (gedroogde rode pepervlokken)
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • 1 grote bos bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 zakje ijsbergsla (200 gr)
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 pot groene pepers (290 gr)

*pul biber is te koop bij de Turkse supermarkt

Eventueel:

  • Knoflooksaus

Nog nodig:

  • Keukenmachine met deeghaak

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine met  de deeghaak tot een elastisch deeg. Indien je geen keukenmachine hebt. Kneed het deeg dan 10 minuten lang met je handen tot een elastisch deeg. Gebruik je spierballen. Vorm het deeg tot een bal. Vet een ruime kom in met een scheut olijfolie, leg de deegbal hierin en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld.

Verhit de oven tot 190 graden. Meng het gehakt met de ui, tomatenpuree, helft van de tomaten, paprika’s, specerijen en 2 eetlepels koud water.

Verdeel het gerezen deeg in 6 ballen. Rol ze uit tot dunne pizza’s en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg de bodems dun met het gehaktmengsel. Laat de randen vrij. Bak de Turkse pizza’s 15-20 minuten in de oven. Beleg de pizza’s met ijsbergsla, rode ui, tomatenblokjes, wat groene pepers en knoflooksaus. Rol de pizza’s op en draai er een stuk aluminiumfolie omheen.

Tip: Heb je geen tijd voor zelfgemaakte bodems? Met kant-en-klare bloemtortilla’s zijn deze Turkse pizza’s ook heerlijk! 

Eet smakelijk

Delen
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Recepten
Gegrilde knolselderij met Hollandse garnalen
Vandaag maakt Hugo een recept met de Hollandse garnaal. Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Lekker bezig
Lekker Bezig familie Nagelkerkjes! (aflevering 24)
In de rubriek 'Lekker Bezig' krijgen we een uniek kijkje in de keuken van onze kijkers. Vandaag is dat bij de familie Nagelkerkjes.
Recepten
Plaatpizza voor de family
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.