Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 500 gr bloem
- 20 gr gist
- 150 ml lauwwarme melk
- 1/4 tl suiker
- ½ tl zout
Voor de toppings:
- 250 gr lamsgehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el tomatenpuree
- 4 tomaten, in kleine blokjes
- 2 rode puntpaprika’s, zaadjes verwijderd en in kleine blokjes
- 2 tl pul biber* (gedroogde rode pepervlokken)
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl korianderpoeder
- 1 grote bos bladpeterselie, fijngehakt
- 1 zakje ijsbergsla (200 gr)
- 1 rode ui, in ringen
- 1 pot groene pepers (290 gr)
*pul biber is te koop bij de Turkse supermarkt
Eventueel:
- Knoflooksaus
Nog nodig:
- Keukenmachine met deeghaak
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine met de deeghaak tot een elastisch deeg. Indien je geen keukenmachine hebt. Kneed het deeg dan 10 minuten lang met je handen tot een elastisch deeg. Gebruik je spierballen. Vorm het deeg tot een bal. Vet een ruime kom in met een scheut olijfolie, leg de deegbal hierin en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld.
Verhit de oven tot 190 graden. Meng het gehakt met de ui, tomatenpuree, helft van de tomaten, paprika’s, specerijen en 2 eetlepels koud water.
Verdeel het gerezen deeg in 6 ballen. Rol ze uit tot dunne pizza’s en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg de bodems dun met het gehaktmengsel. Laat de randen vrij. Bak de Turkse pizza’s 15-20 minuten in de oven. Beleg de pizza’s met ijsbergsla, rode ui, tomatenblokjes, wat groene pepers en knoflooksaus. Rol de pizza’s op en draai er een stuk aluminiumfolie omheen.
Tip: Heb je geen tijd voor zelfgemaakte bodems? Met kant-en-klare bloemtortilla’s zijn deze Turkse pizza’s ook heerlijk!
Eet smakelijk