Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Uien-tarte tatin
Een uien-tarte tatin is een hartige variatie op de klassieke tarte tatin, de omgekeerde appeltaart. Je kunt voor deze hartige taart alle soorten uien gebruiken. Van sjalotjes tot witte uien. Een echte tarte tatin-vorm is fijn om te gebruiken maar met een glazen ovenschaal of koekenpan gaat het ook.

Ingrediënten voor het deeg

  • 100 gram meel    
  • 50 gram boter      
  • 1 ei     
  • ½ tl zout      

Ingrediënten voor de vulling:    

  • 1 kg uien (6 middelgrote uien)      
  • 50 gr boter      
  • 3 takjes verse tijm 
  • 100 gr feta kaas   
  • Zout en peper  

Bereidingswijze:

Draai een soepel deegje in de keukenmachine met het mes van de boter, bloem, zout en het ei. Laat het deeg een half uur laten rusten.  

Snijd de uien doormidden zodat de ringen heel blijven. Als je sjalotjes gebruikt, deze heel laten als ze heel klein zijn, anders halveren. Leg de uien met de boter en de tijmblaadjes in de tarte tatin-vorm of in een koekenpan met de platte kant naar beneden. Zet het vuur aan en verhit de uien heel langzaam. De uien moeten de tijd krijgen om gaar te worden alvorens ze gaan karamelliseren door de suikers in de uien. Doe de deksel op de pan of tarte tatin-vorm  en draai de uien twee keer om tijdens het garen. Haal de deksel van de pan als de uien bijna gaar zijn zodat de suikers in de uien karamelliseren.  

Haal de vorm van het vuur halen en laat afkoelen. Als er zonder tarte tatin-vorm gewerkt wordt, leg je de uien met de platte kant naar beneden in de (glazen) lage taartvorm. Snijd de feta in 0.5 cm dikke plakken drapeer rondom en bovenop de uien. Leg het deeg in een slordige ronde lap op de afgekoelde uien.  

Bak de taart in ongeveer 20-30 minuten afbakken in een oven op 150 graden.  
Keer de taart als het uit de oven komt direct om en serveren als een bijgerecht bij vlees of als hoofdgerecht met een salade. Je kan eventueel meer kaas gebruiken, dan wordt de taart machtiger.    

Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig uit het boek 'Hoe dan?!' van Maroeska Metz.

Delen
Recepten
Labneh met gegrilde bietjes, pistache, barberries en sumac
''Dit is bijna een soort groentegerecht en een lust voor het oog. Een grote hit als ik kook in Beiroet voor een à la minute dinnerparty. Romige labneh, zoete aardse biet, zuurzoete granaatappelmelasse en knapperige notige pistache.'' Jigal maakt dit veelzijdige gerecht vandaag uit koekboek Beiroet.
Recepten
Za'atar salade met halloumi, gewelde amandelen en anijs
''Dit is een hele elegante appetizer. Bij het bakken van de halloumi moet je de rest van de salade al klaar hebben liggen, want het lekkerst is het als de halloumi zacht smeltend zoutig en warm is!'' Jigal maakt dit gerecht uit het nieuwe Libanese kookboek 'Beiroet' van Merijn Tol.
Recepten
Gegrilde knolselderij met Hollandse garnalen
Vandaag maakt Hugo een recept met de Hollandse garnaal. Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Lekker bezig
Lekker Bezig familie Nagelkerkjes! (aflevering 24)
In de rubriek 'Lekker Bezig' krijgen we een uniek kijkje in de keuken van onze kijkers. Vandaag is dat bij de familie Nagelkerkjes.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.