Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Vega burger met zelfgemaakte mayonaise en gekarameliseerde ui
Doe alvast de boodschappen voor dit heerlijke weekendgerecht om morgen live mee te kunnen koken!

 Ingrediënten:

Voor de burgers:

  • 180 g diepvriesspinazie, ontdooid
  • 100 g rode kidneybonen
  • 1 knoflookteen, gepeld en grof gehakt
  • 1 sjalot, geschild en gesnipperd
  • 20 g oude kaas, geraspt
  • ½ ei, geklutst
  • 20 g paneermeel

Voor de gekarameliseerde uien:

  • 3 grote uien, in halve ringen
  • 190 ml water
  • 40 g rietsuiker
  • 40 ml balsamicoazijn
  • 2 el zonnebloemolie

Voor de loaded fries met mayonaise:

  •  750 g friet
  • 3 bosuien
  • bosje bieslook
  • bosje peterselie
  • 75 g Parmezaan
  • 1 ei
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • 1 flinke theel. dijonmosterd
  • 250 ml zonnebloemolie

Voor erbij:

  • 4 zachte witte bollen
  • 4 blaadjes kropsla
  • 4 plakken tomaat
  • 1 bakje kiemgroente  

Bereidingswijze:

Zorg dat je de spinazie een dag van tevoren in de koelkast hebt gezet in een zeef met een schaal eronder. Zo kan er zo veel mogelijk vocht uit de spinazie trekken. Maal de bonen, sjalot en knoflook in een keukenmachine. Doe het mengsel in een grote kom en voeg de uitgelekte spinazie en de rest van de ingrediënten van de burger toe. Meng dit door elkaar tot een mooi geheel.  

Maak een burger van 2 flinke eetlepels van het bonenmengsel en leg op een bord met bakpapier. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast. Smelt een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers in 4 minuten per kant goudbruin.  

Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan. Bak de uien kort aan en voeg het water, suiker en balsamicoazijn toe. Breng op smaak met zout en peper, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat ongeveer 30 minuten sudderen en roer af en toe om. De uien zijn klaar als het water is verdampt en de uien zacht zijn.  

 Bereid de frieten in de frituurpan, oven of airfryer tot ze goudbruin en krokant zijn. Snijd de bosuien in dunne ringen en de bieslook en peterselie fijn.  

Pak de staafmixbeker of een smalle hoge maatbeker en doe daar het ei, de azijn en de mosterd in. Zet de kop van de staafmixer over de eidooier. Schenk de zonnebloemolie in de beker. Trek zodra de mayonaise ‘pakt’ de staafmixer heel langzaam omhoog zodat er een gladde dikke mayonaise ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en mix nog enkele seconden. Doe de mayonaise in een spuitzak en knip er een klein puntje vanaf.

Snijd de bolletjes door de helft en besmeer de binnenkant met mayonaise. Leg op het onderste bolletje een blad sla, een plakje tomaat, de burger, gekarameliseerde ui en kiemen. Leg het bovenste broodje er op en genieten maar!

Schep de frieten in een mooie bak en bestrooi met zout. Spuit de mayonaise in dunne slierten over de friet. Rasp de oude kaas over de friet en bestrooi vervolgens met de bosui, bieslook en peterselie.

Eet smakelijk!    

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.